Raskauskalenteri

Raskaus voidaan jakaa kolmanneksiin, joista jokainen kestää kolme kuukautta. Ensimmäisen kolmanneksen aikana muodostuvat kaikki elimet, ja toisen kolmanneksen aikana ne kasvavat ja kypsyvät. Kolmas kolmannes on sikiön voimakasta kasvamisen ja kehittymisen aikaa.

Millä viikolla olen?

Raskausviikon laskeminen aloitetaan viimeisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Se lasketaan raskauden ensimmäiseksi päiväksi, vaikka raskaus ei silloin varsinaisesti olekaan vielä alkanut. Viikkojen laskeminen aloitetaan kuitenkin siitä päivästä.

Hoitohenkilökunnan ja tulevien vanhempien tapa ilmaista raskauden vaihe eroavat usein toisistaan. Kun raskaana oleva sanoo olevansa 20. viikolla, se tarkoittaa tavallisesti, että raskautta on takana 19 kokonaista viikkoa ja että 20. viikko on alkanut. Mahdollisesti 20. viikkoa on kulunut jo kolme päivää. Tästä terveydenhoitajat käyttävät ilmaisua 19 + 3. Tämä johtuu siitä, että hoitohenkilöstö laskee vain kokonaiset viikot ja alkaneen viikon päivät.

Tämä on hyvä pitää mielessä hämmennysten välttämiseksi. Erityisesti siitä syystä, että sikiö kehittyy nopeasti – yhden raskausviikon aikana ehtii tapahtua paljon.

Raskausviikon ja syntymäajankohdan laskeminen

Jos haluat laskea lapsesi lasketun syntymäajan ja raskausviikon, täytä kalenteriin viimeisten kuukautistesi päivämäärä ja klikkaa sitten kohtaa "Laske raskausviikko ja syntymäaika". Kalenteri perustuu keskimääräiseen 28 päivän kuukautiskiertoon.

 

Lähde: www.1177.se, tietojen oikeellisuus tarkistettu RFSU-klinikalla

Raskauskalenteri

Tästä voit määrittää raskausviikon ja lapsesi lasketun syntymäajan. Täytä kalenteriin viimeisten kuukautistesi alkamispäivämäärä, ja klikkaa sitten kohtaa "Laske raskausviikko ja syntymäaika". Kalenteri perustuu keskimääräiseen 28 päivän kuukautiskiertoon, minkä vuoksi laskettu tulos on vain suuntaa antava.

Ilmoita viimeisten kuukautistesi alkamispäivä

Päivämäärä

Huomaa, että laskelmat perustuvat tietyille oletusarvoille, minkä vuoksi ne eivät välttämättä täysin täsmää kohdallasi.