Ovulaatiokalenteri

Ovulaatio ja hedelmälliset päivät

Munasolu voi hedelmöittyä 24 tunnin sisällä siitä, kun se on irronnut munasarjasta. Ovulaation tarkka ajoittaminen voi olla vaikeaa. Koska miehen siittiöt kuitenkin elävät tavallisesti useita päiviä, on hyvä harrastaa seksiä säännöllisesti muutamana päivänä ennen laskettua ovulaatiota ja sen jälkeen. Siittiösolujen matka munasoluun voi kestää jopa vuorokauden.


Ovulaatiokalenteri

Kalenterista voit määrittää oman ovulaatiosi ajankohdan, ja ne päivät joina mahdollisuutesi tulla raskaaksi on suurimmillaan. Kalenterin ensimmäinen päivä on viimeisten kuukautistesi ensimmäinen päivä. Kalenteriin lasketut päivämäärät ovat suuntaa-antavia. Ne voivat poiketa todellisuudesta etenkin jos kuukautiskiertosi on epäsäännöllinen.

Ilmoita viimeisten kuukautistesi ensimmäinen päivä

Kuukautiskierto lasketaan viimeisimpien kuukautisten ensimmäisestä päivästä seuraavien kuukautisten alkamispäivään. Kuukautiskierron keskimääräinen pituus on 28 päivää.

Ilmoita kuukautiskiertosi keskimääräinen pituus

           
Ovulaatio

Tässä on mahdollisuus tulla raskaaksi eniten

Ovulaatio ja hedelmälliset päivät

Munasolu voi hedelmöittyä 24 tunnin sisällä siitä, kun se on irronnut munasarjasta. Ovulaation tarkka määrittäminen voi olla vaikeaa. Koska miehen siittiöt kuitenkin elävät tavallisesti useita päiviä, on hyvä harrastaa seksiä säännöllisesti muutamana päivänä ennen laskettua ovulaatiota ja sen jälkeen. Siittiösolujen matka munasoluun voi kestää jopa vuorokauden.

Lue lisää ovulaatiosta